Tags

, , , , ,

Super nem og god forret som blev ledsaget af en fantastisk hvid Bourgogne fra Ramonet, Chassagne-Montrachet Premier Cru, “Boudriotte” 2007.  Startskuddet på en særdeles god smagning i privat regi med andre vinnørder, som alle havde medbragt en rigtig god flaske. Mit bidrag var Bourgognen.

Dampet rødtunge med jordskokpuré og hasselnødder

Forret til 4 pers. – tilberedningstid – ca. 30 min.

4 filletter af rødtunge, eller anden hvid, fast fisk uden skind og ben

1 dl. tør hvidvin til dampning af fisken, alternativt Noilly Prat

500 g jordskokker, skrællet og skåret i mindre stykker

Citron, saften af en halv

100 g smør

1 l sødmælk

1 håndfuld hasselnøddekerner, groft hakkede

1. Fisken rulles, placeres i et ildfast fad, krydres med salt og peber og hvidvin hældes ved. Dampes i en 180 grader forvarmet ovn – ca. 8-10 min.

2. Jordskokkerne koges møre i sødmælken ved medium varme så ikke mælken brænder på – det tager ca. 20-25 min. Kassér mælken og purér jordskokkerne, tilsat lidt koldt smør, med en stavblender til en jævn og blød konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.

3. De groft hakkede hasselnødder kommes i en kasserolle sammen med smørret og ristes gyldne – det tager ca. 15. min

4. Anret som på billedet med jordskokpuré nederst, fisken oven på og top op med nødder og brunet smør.